Anna-Karin Svantesson

Invigning av håldäcksfabriken

Under regniga förhållanden på Peab Industris kunddag den 8 maj, invigde kommunalrådet Catarina Pettersson Skandinaviska Byggelements nya håldäcksfabrik i Hallstahammar.

Invigningen inleddes med ett tal av Peab Industris VD, Karl-Gunnar Karlsson och Skandinaviska Byggelements VD, Inge Andersson.

- Nu startar en ny epok i Skandinaviska Byggelement och Peab-koncernens utveckling då man i och med fabriken här i Hallstahammar blir en komplett prefableverantör. Detta är vi inom Peab Industri mycket glada och stolta över. säger Karl-Gunnar Karlsson, VD Peab Industri.

Inge Andersson, VD Skandinaviska Byggelement berättar att i januari 2004 invigdes Skandinaviska Byggelements första fabrik i Katrineholm. 
- Idag, tio år senare, öppnar vi upp den sjätte fabriken i vårt företag. Hallstahammar kommer att bli startskottet för ett nytt koncept för Skandinaviska  Byggelement. De senaste tio åren har vi varit inriktade på bostäder, men nu kommer vi även att leverera till kontors- och industribyggnader. Detta är en viktig satsning för Skandinaviska Byggelement och Peab. Vi är säkra på att det blir ytterligare investeringar framöver, både i Hallstahammar-fabriken och i andra anläggningar.

Kommunalråd Catarina Pettersson tycker det är kul att höra att det finns framtidsplaner för denna moderna och fina anläggning. 
- Jag tycker det här känns jättebra och roligt för Hallstahammar. Vi som bor och verkar här vet hur bra Hallstahammar ligger till i Mälardalen och med denna fabrik hoppas vi att fler kommer att söka sig hit och etablera sig här. 

Som seden är, klipptes formellt ett band för att inviga produktionen i fabriken.
Catarina och Karl-Gunnar fick därefter åka med i maskinen som drar ut spännkablarna till håldäcken.

Invigningen uppmärksammades även i lokal media:

Kunddag knyter nya kontakter

Kunddag2014

Invigningen av håldäcksfabriken hos Skandinaviska Byggelement i Hallstahammar var en del av en Kunddag arrangerad av Peab Industris olika bolag; Swerock, Cliffton, Lambertsson, Peab Asfalt, Peab Grundläggning, Swerecycling, Rådasand, Utform, Lättklinkerbetong och Peab PGS.

Under denna dag fick inbjudna besökare stifta bekantskap med bolagen samt se det stora utbud av produkter och tjänster vi tillsammans erbjuder för bygg- och anläggningsmarknaden. Besökarna fick även ta del av det stora arbete och miljöengagemang våra bolag har för att förbättra vår miljöpåverkan.
Det var en mycket lyckad och uppskattad dag för såväl besökare som utställare som fick möjlighet att knyta nya kontakter.

EPiTrace logger