Gruppchef Konstruktion i Katrineholm

Vi söker nu en gruppchef till vårt konstruktionskontor på Skandinaviska Byggelement i Katrineholm.

Arbetsuppgifter

Din främsta uppgift som gruppchef på vårt konstruktionskontor kommer vara att planera, leda och fördela det dagliga arbetet för ditt team på kontoret men även för de externa resurserna som vi använder oss av. Du kommer jobba tätt ihop med dina tre medarbetare, och genom ditt personalansvar vara stöttande i det dagliga arbetet och personalrelaterade frågor.

I dina arbetsuppgifter ingår även

 • Samordna mellan konstruktionsavdelningen och de övriga avdelningarna
 • Stötta medarbetarna operativt med projekten
 • Se till att avdelningen följer givna och fastlagda standarder och arbetssätt
 • Delta i produkt vård i syfte att förbättra kvalité
 • Vid behov stötta i frågeställningar som uppkommer under anbuds-, projekterings-, produktions-, och/eller eftermarknadsskedet.
 • Optimera processer och ständigt sträva efter förbättringar
 • Aktivt bidra till utveckling av gruppens medarbetare, genom exempelvis mål- och utvecklingssamtal


Krav

 • Minst 2 års yrkeserfarenhet från likställt arbete, med fokus på planering och ledningen av medarbetare och externa resurser inom byggbranschen.
 • Relevant ingenjörsutbildning från högskola eller universitet. Eller alternativ gymnasieutbildning, med efterföljande kompetensutveckling eller vidareutbildning inom området.


Meriterande Kvalifikationer

 • Vana av att arbeta i en roll där olika intressenter ska samordnas
 • Arbetat i en organisation där man är van att planera och samordna resurser
 • Erfarenhet från projekt-, delprojekt- eller gruppledning inom en projektorganisation.


Personliga egenskaper

Du som person är strukturerad, initiativtagande och intresserad av problemlösning. Du har ett stort intresse för ledarskap och drivs av att skapa förutsättningar för att andra ska lyckas. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, och en bra och tydlig kommunikation med personer runt dig. Du ska ha en förmåga att kunna se helheten i en total affär då din och ditt teams roll är en bit av det stora pusslet Det är också viktigt att du kan arbeta självständigt, är drivande och mål- och kvalitetsmedveten.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Tillträde efter överenskommelse, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald. 

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden JUPP; Jordnära, Utvecklande, Personlig och Pålitlig eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss? 

Välkommen med din ansökan!

 

Mer information:
För ytterligare information kontakta Jesper Strandberg
Mail: jesper.strandberg@peab.se

Ansökningshandlingar:
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 31 mars

Ansök här

 

Peab Byggsystem ingår i Peabkoncernen och består av totalt 4 bolag; Skandinaviska Byggelement, Peab PGS, Lättklinkerbetong och sen slutet av 2017 även AB Smidmek. Den totala omsättningen 2017 i Peab Byggsystem var ca 1,3 miljarder kr och antalet anställda omkring 620 personer.

Skandinaviska Byggelement AB är en av Sveriges ledande tillverkare av prefabricerade betongprodukter. Vi utvecklar, konstruerar, tillverkar och säljer prefabricerade betongelement för bl.a. bostäder, kontor och industri. Skandinaviska Byggelement har kontor och fabriker runtom i Sverige från Kalmar i söder till Bjästa i norr. Omsättningen är cirka 450 Mkr och antalet anställda är omkring 270 st. Skandinaviska Byggelement är en del av Peab Byggsystem där även systerbolag Lättklinkerbetong och Peab PGS är en del och ägs utav Peab-koncernen. 

EPiTrace logger